Træ der hæmmer ilden
men fremmer arkitekturen

Der blev valgt brandhæmmende træ fra Södra både til en nyopført værkstedsbygning på Frilandsmuseet og mølleribygningen på  Knuthenlund. Det er der flere grunde til, forklarer arkitekterne bag de respektive byggesager.

Mølleribygningen på Knuthenlund på Lolland huser tørre, letantændelige landbrugsafgrøder, så på grund af brandfaren er træbeklædning ikke et oplagt valg til den type byggeri.Hensynet til de omgivende staldbygninger dikterer dog noget andet, og heldigvis fandt arkitektfirmaet bag opførelsen en æstestisk, praktisk og sikker løsning – af træ.

”Mølleribygningen er en del af et samlet herregårdsanlæg, hvor de tilstødende stalde er beklædt med sortmalet træ. Vi ville gerne bevare et roligt og ensartet udtryk, og det kunne vi faktisk opnå med Södras brandhæmmende beklædning, som har en meget fin og færdigmalet overflade. Netop denne ensartethed har gjort det muligt at beklæde med træ overalt, selvom der er flere brandsektioner i bygningen,” fortæller arkitekt Merete Lind Mikkelsen fra arkitektfirmaet Merete Lind Mikkelsen, som har stået for projektet.   

Bliv klogere på træ der ikke kan brænde
Du kan læse meget mere om Södras certificerede brandimprægnerede træ, klik her
 
Få inspiration 
og viden om myndighedernes krav
Ring til Jørgen Geel og få inspiration til anvendelse af brandimprægneret træ eller bliv klogere på certificering og myndighedernes krav.
T: 4848 8200  M: 4045 4561 
eller mail: jorgen.geel@sodra.com