Bioenergi fra Södra Wood
er godt for miljøet

Vi har alle et behov for opvarmning, men vi har samtidig en mulighed for at vælge den opvarmning, som er mest skånsom for miljøet. Södra er et miljørigtigt valg, da vores biobrændsel ikke efterlader ”C02-fodaftryk”. Hverken vores træpiller, briketter, brænde, flis eller bark frigiver mere kuldiooxid (C02) ved afbrænding, end træet har optaget under væksten.
Læs mere her

Miljøvenlig opvarmning

Med det omfattende udvalg af miljøvenligt biobrændsel fra Södra har du en lang række muligheder for billig og CO2-neutralt brændsel til opvarmning.
Læs mere her

Biomasse til mange formål

Södra kan levere bark fra egne savværker, som kan anvendes til afdækning af jordarealer. Städdbark fra savværkerne er målrettet til forbrændingsanlæg.
Læs mere her

Vi leverer på den bedste og billigste måde
til gavn for økonomi og miljø

Hos Södra har vi stor erfaring i at garantere effektive og sikre leveringer, hvilket skaber de bedste forudsætninger for den mest økonomiske transport af biobrændsel. Det betyder lavere transportudgifter for dig.
Læs mere her

Spånballer og tørvestrøelse

Södras strøelse er kommer fra Södras egne savværker og tørvegrave torvtäkter, det er et rigtig godt alternativ at bruge i stalden Tørvestøelse og spåner er drøjt og prisgunstigt i brug, fordi  det ikke skal skiftes ud lige så tit som halm.
Klik her

Sådan holder vi
dit biobrændsel tørt

Det er uhyre vigtigt at opbevare dit biobrændsel på den rigtige måde. Hvis træpillerne eller træbriketterne bliver våde, opløses de og bliver ødelagt.
Træpiller og RUF-Briketter fra Södra er emballeret i beskyttende plast for at holde brændslet tørt.
Læs mere her

Specifikationer

Her finder du information om størrelse, vægt, energiindhold, fugtindhold og alle andre relevante oplysninger for henholdsvis træpiller og træbriketter.
Læs mere her

Forhandlere af biobrændsel

Södra leverer kvalitets-biobrændsel til forhandlere på Sjælland og Fyn samt i Jylland. Klik her for at få en komplet oversigt over vore biobrændsel-forhandlere og find den, der ligger tættest på dig.
Se listen her

 • Biobrændsel - træpiller, briketter og flis

  Træpiller, briketter, brænde og flis fra Södra
  er det miljøvenlige valg, da alle produkter er CO2-neutrale

  Vi har alle et behov for opvarmning, men vi har samtidig en mulighed for at vælge en opvarmningsform, som er mest skånsom for miljøet. Södra er et miljørigtigt valg, da vores biobrændsel ikke efterlader ”C02-fodaftryk”. Hverken vores træpiller, briketter, brænde, flis eller bark frigiver mere kuldiooxid (C02) ved afbrænding, end træet har optaget under væksten. 

   

  Fra spildtræ til miljøvenlig opvarmning

  En stor andel af den skovråvare, som vi ikke kan anvende som savværkstræ eller som råvare til papirmassefremstilling, omdanner vi i stedet til miljøvenlig biobrændsel. Træ af alle tænkbare sorter og kvaliteter bliver kappet i tre-meters længder til forbrænding. Selv rådskadet træ kan vi bruge.

  Mindre afhængighed af fossile brændstoffer

  Resterne fra træfældning som grene, trætoppe, mindre træer og trædele laver til skovflis, og det anvendes som brændsel af eksempelvis kraftvarmeværker. Selv træstubbe kan man anvende til brænde. Den øgede efterspørgsel på biobrændsel er med til at mindske vores afhængighed af fossile brændstoffer som olie og gas

  Bevarer naturens kredsløb

  Udvindingen af biobrændsel i skoven sker med stor respekt og hensyn til naturens kredsløb. Ved træfældning sørger vi altid for at efterlade det materiale, som er vigtigt for at opretholde den biologiske balance og mangfoldighed. Efter forbrænding på kraft- og varmeværker bliver asken tilsvarende tilbageført til skoven, så de vigtige næringsstoffer kan indgå i kredsløbet påny.

 • Vores omfattende udvalg af miljøvenligt biobrændsel giver mange muligheder for billigt og CO2-neutralt brændsel

   

  Økonomiske og miljøvenlige træpiller

  De økonomiske og miljøvenlige træpiller fra Södra er fremstillet af fineste råvarer under strenge kvalitetskrav, som sikrer en høj og ensartet kvalitet. Træpillerne er 6 og 8 mm klasse A-piller, som du kan anvende i stokerfyr, træpilleovne, brændeovne eller pejseindsatser.

  Højt energiindhold

  Södra træpillerne er produceret af komprimeret savsmuld og høvlspåner og har et højt energindhold, som gør dem til en økonomisk og miljøvenlig opvarmningskilde til såvel små som store bygninger.

  Lavt askeindhold

  Samtidig har træpiller fra Södra et lavt askeindhold på maksimalt 0,5%.
  Södra træpiller leveres på palle med 56 poser af 16 kg total 896 kilo.

  Lufttørret ege- og bøgebrænde

  Med lufttørret ege- og bøgtræ fra Södra får du brænde af absolute fineste kvalitet, behandlet og forarbejdet af folk ansat efter svensk overenskomst.

  Green Forest Management for bæredygtighed

  Egetræet stammer fra Södras egne bæredygtige skovområder i det sydlige Sverige og har vokset i overensstemmelse med Södras Green Forest Management-principper, som sikrer optimal udbytte af skovdriften med størst mulig hensyntagen til skovens trivsel og bæredygtighed.

  Miljøvenlig tørring

  Egetræet fra Södra er ikke ovntørret med derimod lufttørret i det fri af sol og vind – uden nogen form for energi. Dette gør brændet til et miljørigtigt valg

  Lavt fugtindhold

  Lufttørret egetræ fra Södra har et lavt fugtindhold på mindre end 25% gennemsnitligt. Energiindholdet i egetræet er 4000-4500 KW/time pr. ton

  Brændetårne af miljørigtige materialer

  Alle brændetårne er helt nye og fremstillet af miljørigtige materialer. Selv topafdækningen og spændebåndene er brændbare. Det eneste, som ikke kan brændes, er sømmene, som anvendes til at samle brændetårnene. 

  Paller:
  Højde:     2000 mm
  Bredde:   1200 mm
  Dybde:    1000 mm
  Volumen pr. bur: ca. 2.0 rummeter

   

  Træbriketter med lang glødetid
  og lavt askeindhold

  Södras træbriketter er fremstillet af rent savsmuld, træspåner og bark uden lim. De lyse og firkantede træbriketter, som er af høj kvalitet, bliver presset under ekstremt højt tryk på en RUF-presser.
  Dette er med til at garantere en ekstra lang glødetid og dermed maksimal varme og lavere forbrug. Træbriketter fra Södra er et yderst rent produkt og udvikler ikke mere røg og lugt end almindelig pejsebrænde.

  Lavt indhold af fugt

  Træbriketter fra Södra har et ganske lavt indhold af fugt på under 10%. Træbriketterne har endvidere den fordel, at de efterlader minimal askerest (mindre end 1%).

  Høj brændværdi

  Södras træbriketter har en høj brændværdi på cirka 4,8 kWh/kilo. Træbriketterne leveres på palle med 960 kilo.
  Södra leverer briketter både til privat og til industriel brug.
  Industribriketterne kan leveres tippet i hele træk. Briketterne er runde og ca 75 mm i diameter.
  Specifikationerne er ens for briketter både til privat og industriel brug.

  Træflis til varmeværker

  Södra leverer primært svensk træflis, som stammer fra svenske skove og er fremstillet i Sverige. Södra leverer træflis til flere danske varmeværker. Udvalget af træflis omfatter:

  • løvtræsflis
  • almindelig skovflis
  • stammetræsflis
  • bark
  • tørv
  • savsmuld

  Energitræ af stammer

  Södra kan også levere hele stammer, som bliver oparbejdet til energitræ.

  Kontakt Anders Gøricke

  Har du yderligere spørgsmål om bioenergi, er du velkommen til at kontakte markedschef Anders Gøricke på:

  Tlf: 4848 8200, M: 2121 2197
  eller på mail: anders.goricke@sodra.com

 • Biomasse til mange formål

   

  Bark

  Södra kan levere bark fra egne savværker, som man kan anvende til afdækning af jordarealer.
  Der er også bark, der kan anvendes til brændsel. Vandindholdet ligger på mellem 40-60%.

   

  Städd-bark

  Städd-bark fra vore savværker er målrettet mod forbrændingsanlæg. Produktet kan soldes og neddeles til passende størrelse.

  Løse briketter

  Højkvalitets træbriketter er fremstillet af rent savsmuld, træspåner og bark uden lim, -  presset under ekstremt højt tryk.
  Briketterne er runde og kan kun bruges i varmeværker eller store stokeranlæg. Briketter har et askeindhold på max 0,5 % og max 10 % vand.

  Og mange andre produkter, såsom:
  Spåner – Spåner i baller sælges direkte fra fabrik til grossister. Spånen er suget for fin fraktioner.
  Spagnum – i løsvægt direkte fra egen tørvemose sælges til grossister.

  Kontakt Anders Gøricke

  Har du yderligere spørgsmål om bioenergi, er du velkommen til at kontakte markedschef Anders Gøricke på:
  Tlf: 4848 8200, M: 2121 2197
  eller på mail: anders.goricke@sodra.com

 • Vi leverer på den bedste og billigste måde
  - til gavn for økonomi og miljø


   
   

  Hos Södra har vi stor erfaring i at garantere effektive og sikre leveringer, hvilket skaber de bedste forudsætninger for den mest økonomiske transport af biobrændsel. Det betyder lavere transportudgifter for dig. Det er kombinationen af smarte logistik-løsninger og vores helhedssyn fra skov til brandkammer, der giver dig disse fordele.

  Når du vælger biobrændsel fra Södra, får du ikke alene markedets bedste produkt – du får det også leveret på den sikreste og billigste måde.

  Södra bidrager til en bæredygtig fremtid

 • Sådan holder vi dit biobrændsel tørt

  Det er uhyre vigtigt at opbevare dit biobrændsel på den rigtige måde. Hvis træpillerne eller træbriketterne bliver våde, opløses de og bliver ødelagt. Biobrændsel fra Södra er emballeret i beskyttende plast for at holde brændslet tørt.

  For at være helt sikker på at undgå ødelagt biobrændsel, bør du ligeledes selv sørge for at opbevare det med omtanke.

  TRÆPILLER

  Træpillerne er emballeret i poser á 16 kg.
  56 poser på en engangspalle
  Engangspallen er dækket med en tyk plastikhætte, som beskytter mod vejrlig under transport og last/losning, men udendørs opbevaring af træpiller er på eget ansvar!

 • Specifikationer

   

  TRÆPILLER 

   

  TRÆBRIKETTER 

   
   

  Vægt pr. pose
  Pelletsdiameter
  Energiindhold pr. kg.
  Energiindhold pr. pose
  Askeindhold
  Fugtindhold
  Svensk Standard SS 18 71 20
  Gruppe 1

  16 kg.
  6 eller 8 mm.
  4,8 kWh
  76,8 kWh
  0,5%
  8%

   

  Vægt pr. pose
  Energiindhold pr. kg.
  Energiindhold pr. pose
  Askeindhold
  Fugtindhold

  10 kg.
  4,8 kWh
  48 kWh
  < 1,0%
  < 10%
   

   

 • Forhandlere BIOBRÆNDSEL

  dkbrænde.dk
  Trekronergade 40
  2500 Valby
  Tlf. 2532 3413
  www.dkbrænde.dk
  Fog Herlev
  Lyskær 2
  2730 Herlev
  Tlf. 44944066
  www.johannesfog.dk
  Fog Lyngby
  Firskovvej 20
  2800 Lyngby
  Tlf. 45 87 10 01
  www.johannesfog.dk
  Fog Hørsholm
  Kokkedal Industripark 15
  2980 Kokkedal
  Tlf. 45861010
  www.johannesfog.dk
  Bygma Hillerød
  Vølundsvej 14
  3400 Hillerød
  Tlf. 48227878
  www.bygma.dk
  Fog Værebro
  Lyshøjvej 14
  3650 Ølstykke
  Tlf. 47179944
  www.johannesfog.dk
  Bygma Roskilde
  Bytoften 4
  4000 Roskilde
  Tlf. 46350707
  www.bygma.dk
  dkbrænde.dk
  Hejningevej 6
  4200 Slagelse
  Tlf. 2532 3413
  www.dkbrænde.dk
  Grønvold & Schou 
  Sorøvej 19
  4200 Slagelse
  Tlf. 58 55 44 00
  www.gogs.dk
  Meredin Tømmerhandel
  Spånnebæk 23
  4300 Holbæk
  Tlf. 59454050
  www.meredin.com
  Bygma Køge
  Københavnsvej 87
  4600 Køge
  Tlf. 56652191
  www.bygma.dk
  XL-Faxe Trælast
  Industriparken 16
  4640 Fakse
  Tlf. 56713344
  www.xl-faxe.dk
  Bygma Haslev
  Maglemosevej 13
  4690 Haslev
  Tlf. 56311100
  www.bygma.dk
  Fog Vordingborg
  Broværket 5
  4760 Vordingborg
  Tlf. 55358600
  www.johannesfog.dk
  Bygma Kerteminde
  Møllevangen 12
  5300 Kerteminde
  Tlf. 65322111
  www.bygma.dk
  Bygma Ringe
  Østre Ringvej 37
  5750 Ringe
  Tlf. 62621004
  www.bygma.dk
  Bygma Kolding
  Gejlhavengård 2A
  6000 Kolding
  Tlf. 76302711
  www.bygma.dk
  Bygma Aabenraa
  Møllemærsk 18
  6200 Åbenråd
  Tlf. 74626191
  www.bygma.dk
  Bygma Tønder
  Håndværkervej 1
  6270 Tønder
  Tlf. 74721056
  www.bygma.dk
  Bygma Gråsten
  Ulsnæs 32
  6300 Gråsten
  Tlf. 75651011
  www.bygma.dk
  Bygma Padborg
  Industrivej 24
  6630 Padborg
  Tlf. 74673219
  www.bygma.dk
  Bygma Agerbæk
  Hellevej 2
  6753 Agerbæk
  Tlf. 75196611
  www.bygma.dk
  Bygma Skærbæk
  Nørre Skærbækvej 31
  6780 Skærbæk
  Tlf. 74750099
  www.bygma.dk
  Grønfeld Byggecenter
  Smedebakken 1
  8400 Ebeltoft
  Tlf. 86365500
  www.gronfeld-cement.dk
  Gantrup Byggemarked Aps
  Gantrupvej 2
  8752 Østbirk
  Tlf. 75 78 22 33
  www.gantrupbyggemarked.dk
  Gjern Tømmerhandel
  Søndergade 62
  8883 Gjern
  Tlf. 86875888
  www.xl-gjern.dk
  Rold Trælasthandel A/S
  Østergade 21
  9510 Arden
  Tlf. 99 40 40 00
  www.roldtrae.dk
  Bygma Hjørring
  Farøvej 29
  9800 Hjørring
  Tlf. 98923611
  www.bygma.dk
  Bygma Hirtshals
  Dalsagervej 6
  9850 Hirtshals
  Tlf. 98942100
  www.bygma.dk
  Bygma Frederikshavn
  Højrupsvej 19
  9900 Frederikshavn
  Tlf. 98421211
  www.bygma.dk