PEETZ XTERIØR - vejrbestandig træbeklædning uden vedligeholdelse

Slip for dyr og tidskrævende vedligeholdelse med PEETZ XTERIØR – træbeklædningen der er udviklet til dansk vind og vejr

Med PEETZ XTERIØR får du en førsteklasses træbeklædning der ikke kræver vedligehold , som er designet til at modstå det til vekslende skandinaviske vejr. Denne specialudviklede vejrbestandige  træbeklædning egner sig til alle former for udvendig beklædning, da den er utrolig hårdfør og modstandsdygtig overfor vand, UV-lys og andre påvirkninger, som kan forkorte træbeklædningens levetid.
Læs mere her

Inspiration

Vedligeholdelses omkostninger er vigtige når man planlægger et byggeri. Her kan du se hvordan arkiteketer arkitekter og bygherrer har brugt PEETZ XTERIØR i deres byggerier og derved nedbragt vedligeholdelsesomkostningerne.
Bliv inspireret her

 

Hoteller opført i træ

Hoteller opført i træ er ikke længere en utopi. Både strandhotellet i Hvidbjerg og hotellet i Faarup Sommerland er opført i C260 brandimprægneret Peetz Xteriør.
Lad dig inspirere her

 

Træbeklædning der ikke suger vand

PEETZ XTERIØR træbeklædning er behandlet med den patenterede Hydrofobmetode. Hydrofobi betyder vandskræk, og hydrofobering af træbeklædning betyder faktisk, at man gør træet i stand til at afvise vand. Metoden indebærer, at man grundbehandler træbeklædningen med en hydrofob-olie uden opløsningsmidler.
Læs mere om behandlingen her

Fem checkpunkter når du skal vælge facadebeklædning

Her får du fem vigtige checkpunkter du skal sikre dig, så din facadebeklædning holder sig vedligeholdelsesfri i de næste mange år.
Se de fem punkter her

15 år uden vedligeholdelse af træbeklædningen

Spar både tid og penge på PEETZ XTERIØR – den vejrbestandige træbeklædning, som er beskyttet mod råd og svamp.

Når først PEETZ XTERIØR er monteret og forseglet korrekt, har du en førsteklasses overfladebehandling på træ. Træbeklædningen indeholder en fire-sidig grundolie (80% linolie og 20% kinesisk træolie), der trænger helt ind i træet. Topfarven er en tre-sidig behandling med akrylat i den ønskede farve. En sådan facade kan uden problemer holde i op til 15 år uden at skulle genmales.
Læs mere her

En smuk og anderledes bygning
også når det gælder kravene til leverandørene

Med opførelsen af Knuthenlunds mølleribygning ønskede bygherren noget markant anderledes. Tanken var at skabe et bygningsværk, der er designet og udfærdiget til at stå i generationer. En smuk og anderledes bygning - både når det gælder krav til materialer og arkitektur - som er bæredygtig og falder naturligt og respektfuldt ind i landskabet.
Læs mere her

Sådan monterer du træbeklædningen korrekt

Ved levering er PEETZ XTERIØR-beklædningen fra fabrikken forseglet med maling på alle udvendige sider samt forseglet med transparent grundmaling i enderne. Når du monterer en XTERIØR-facade, er det derfor vigtigt, at du sørger for at genoprette forseglingen samtidig med, at du opsætter facaden.
Læs om den korrekte opsætning her

PEETZ Xteriør produktoversigt

Færdigbehandlet facadebeklædning udført i Skandinaviens bedste gran. 100% vandafvisende overfladebehandling med grundoliering (linolie/kinesisk træolie) på 4 sider og færdigmalet på 3 sider. PEETZ Xteriør giver formidabel vejrbestandighed og holdbarhed. TGV eller klink.
Se produkterne her

Find din nærmeste forhandler

Her finder du en komplet liste over alle de tømmerhandlere og byggemarkeder vi har valgt at samarbejde med.
Se listen her

 • PEETZ XTERIØR
  - vejrbestandig træbeklædning uden vedligeholdelse

  Slip for dyr og tidskrævende vedligeholdelse med PEETZ XTERIØR – træbeklædningen der er udviklet til dansk vind og vejr.

  Med PEETZ XTERIØR får du en førsteklasses vedligeholdelsesfri træbeklædning, som er designet til at modstå det til vekslende skandinaviske vejr. Denne specialudviklede vejrbestandige  træbeklædning egner sig til alle former for udvendig beklædning, da den er utrolig hårdfør og modstandsdygtig overfor vand, UV-lys og andre påvirkninger, som kan forkorte træbeklædningens levetid.

  Med PEETZ XTERIØR får du en række vigtige fordele:

  • PEETZ XTERIØR er 100% vandafvisende (Hydrofoberet træ)
  • PEETZ XTERIØR har minimal materialebevægelse (svind/udvidelse)
  • PEETZ XTERIØR-behandlingen er elastistk og følger eventuelle bevægelser i træet

   

  • PEETZ XTERIØR er yderst modstandsdygtig overfor nedbrydning forårsaget af UV-lys
  • PEETZ XTERIØR afvaskes med almindelig rengøringsmiddel efter behov (hvert 3-5 år)
  • PEETZ XTERIØR kan genmales. Normalt holder behandlingen, som den er, i mindst 10 år

  PEETZ XTERIØR lagerføres i 4 farver (Glans 25)

  Stengrå      (NCS S 4502-G el. Jotun 7214 Granittstein)
  Svenskrød  (NCS 5038 - Y83R el. Jotun 0025 Svenskrød)
  Sort Umbra (NCS S 9000-N el. Jotun 0099 Sort)
  Råhvid        (NCS S 0502-Y el. Jotun 1001 Egghvit)

  Der kan købes DEMIDEKK OPTIMAL vandbaseret i farvehandlen (i nogle Jotun professionel butikker fås tilsvarende produkt som "FACAD-ACRYL). Disse træbeskyttelser modsvarer i farve og glansgrad (Glans 25), den topfarve vi anvender på Peetz Xteriør.

  PEETZ XTERIØR i andre farver?

  PEETZ Xteriør kan næsten males i alle tænkelige kulører. Andre kulører end de lagerførte kan bestilles ved min. 6 m3 = ca. 180 m2.

  Lagerføres i følgende dimensioner og længder

  25x150 mm TGV 4019 m/båndsavet fremside (færdigmål: 22x143 mm) - dækmål 131 mm = 7,63 løbm. pr. m2
  32x150 mm Klinkbeklædning med fals, båndsavet fremside (færdigmål: 27x145 mm) - dækmål: 120 mm = 8,34 løbm. pr. m2
  360 cm og længere

  Inspiration

 • Ny værkstedsbygning på Frilandsmuseet
  Læs mere om hvordan arkitekterne anvendt C260 brandimprægneret PEETZ XTERIØR .
  KNUTHENLUND
  Merethe Lind Mikkelsen har tegnet den imponerende mølleribygning på Knuthenlund. Bygherren og arkitekten fortæller om de tanker der ligger bag bygningsværket.

 • Nyopført Landbrugsejendom
  For bygherren var det vigtigt, at den nye ejendom ikke måtte kræve for meget vedligeholdelse. Samtidig skulle bygningerne tilføre landskabet værdi. Valget faldt på Peetz Xteriør. Læs mere.
  Ny værkstedsbygning på Frilandsmuseet
  Læs mere om hvordan arkitekterne anvendt C260 brandimprægneret PEETZ XTERIØR .

 • Hvidbjerg Feriepark
  Da bygherren skulle vælge C260 brandimprægneret vægbeklædning til badehotellet, var det yderst vigtig at træfacaderne skulle have et minimum af vedligehold. Derfor faldt valget på Peetz Xteriør. Læs mere her
  Fårup Sommerland
  Det store hotel i Fårup Sommerland er opført med C260 brandimprægneret Peetz Xteriør facadebeklædning. Beklædningen udmærker sig ved at være 100% vandafvisende. Læs mere her

 • Træbeklædning
  der ikke suger vand

  Med PEETZ XTERIØR får du en træbeklædning, der kan holde i årevis uden vedligeholdelse. Træet er beskyttet mod fugtighed, så råd og svamp ikke kan angribe.

  PEETZ XTERIØR træbeklædning er behandlet med den patenterede Hydrofobmetode. Hydrofobi betyder vandskræk, og hydrofobering af træbeklædning betyder faktisk, at man gør træet i stand til at afvise vand. Metoden indebærer, at man grundbehandler træbeklædningen med en hydrofob-olie uden opløsningsmidler. Denne særlige olie består af en blanding af linolie og kinesisk træolie.

  Trænger dybt ind i træbeklædningen

  Hydrofobolien tørrer ikke ved, at oliens opløsningsmidler fordamper, men derimod ved at oliemolekylerne holdes sammen ved optagelse af syre fra luften, som bevirker, at træolien oxiderer (ilter). Inden selve oxideringen (det tager cirka et  døgn) har olien nået at trænge dybt ind i træbeklædningen. I nogle stærkt sugende træsorter kan træolien trænge helt op til 10 mm ind i træet.

  Behandling af alle sider

  Hydrofoberingen af træbeklædningen foregår altid på fabrik og på alle fire sider af træet. Træbeklædningens grundbehandling færdigmales med tre-sidig topfarve (latexfarve).

  •    Tre-sidig = Front + to kanter
  •    Fire-sidig = TFront + bagside + to kanter

  Forhindrer råd og svamp

  Hydrofoberingen gør, at træbeklædningen er endnu mere vandafvisende, end den er fra naturens side. Laboratorie-tests viser, at selv efter fem timers konstant regnpåvirkning stiger træets fugtindhold ikke mere end et par procent. Dette indebærer, at træbeklædningens fugtighed aldrig når det niveau, hvor råd og svamp kan angribe.

   

  Eksperterne om linolie:

  Linolie mest effektivt mod råd og svamp

  Linolie yder bedre træbeskyttelse end noget andet, viser tests udført under forhold, hvor råd og svamp normalt trives.

  Der findes ganske enkelt ikke nogen bedre beskyttelse mod råd og svamp end god, gammeldags linolie. På dette punkt har det flere hundrede år gamle beskyttelsesmiddel vist sig at være mere effektiv end noget andet. Prøveinstitutter har lavet sammenlignende tests af linolie og produkter med svampedræbende midler, hvor linolien har klaret sig suverænt bedst, når det galdt evnen til at forebygge råd og svamp.

  Trænger dybere ind i træet

  En af de afgørende fordele ved linolie er, at den trænger dybere ind i træet og holder sig flydende i længere tid. Selv under ekstreme vejrforhold bevarer linolien sin effektivitet.

  Testet under idelle forhold

  Et uvildigt prøveinstitut har testet linolie i henholdsvis Danmark samt Malaysia, hvor træs holdbarhed sættes på en prøve på grund af det ekstreme klima. Der falder årligt 2,5 meter regn, og døgn- temperaturen ligger typisk imellem 25 og 30 grader. Malaysias fugtige klima giver gode betingelser for organismer, som nedbryder træ. Derfor er netop denne del af verden ideel til tests af træbeskyttelsesmidler.

  Bedste middel til træbeskyttelse

  Testen i Danmark og Malaysia er udført på en række træsorter. I alle tilfælde viste linolie sig at være effektiv og anses idag som det bedste middel til træbeskyttelse, ikke kun på grund af dens forebyggende virkning på råd og svamp men også af andre årsager.

 • 15 år uden vedligeholdelse
  af træbeklædningen

  Spar tid og penge med PEETZ XTERIØR – vejrbestandig træbeklædning, som beskytter mod råd og svamp
  Når først PEETZ XTERIØR er monteret og forseglet korrekt, har du en førsteklasses overfladebehandling på træ. Træbeklædningen indeholder en fire-sidig grundolie

   

   

   

  (80% linolie og 20% kinesisk træolie), der trænger helt ind i træet. Topfarven er en tre-sidig behandling med akrylat i den ønskede farve. En sådan facade kan uden problemer holde i op til 15 år uden at skulle genmales, med mindre der sker skader på overfladen, som bryder forseglingen.

  Træbeklædningen kræver blot afvaskning

  Den eneste form for løbende vedligeholdelse, som PEETZ XTERIØR træbeklædningen kræver, er at du afvasker snavs cirka hvert tredie til femte år.

  Udbedring af skader på beklædningen

  Opstår der behov for udbedringer undervejs, kan du købe DEMIDEKK OPTIMAL (vandbaseret) i din lokale farvehandel (føres også i visse Jotun Professionel-butikker og hedder FACAD-ACRYL). Disse træbeskyttelser modsvarer i farve og glansgrad den topfarve, vi anvender på PEETZ XTERIØR.

 • Mølleribygningen på Knuthenlund
  - et byggeprojekt i særklasse

  Mølleribygningen på Knuthenlund er et smukt og imponerende bygningsværk helt ned til mindste detalje. Bygningen er et resultat af bygherre Susanne Hovmand-Simonsens skarpt definerede vision, arkitekt Merete Lind Mikkelsens forståelse og respekt for opgaven, dygtige fagfolk samt omhyggeligt udvalgte materialer altsammen forenet stilfuldt og elegant i bæredygtigt grantræ fra de svenske skove.
  Læs mere om dette byggeri

 • Fem checkpunkter når du skal vælge facadebeklædning

  I princippet bliver træ vandafvisende, når det blot males. Ønsker du derimod effektiv vandafvisning, kræver det en særlig behandling.
  Södras Peetz Xteriør er hydrofeberet, hvilket vil sige, at træbeklædningen er grundbehandlet med en hydrofobolie uden opløsningsolier. Til denne patenterede hydrofob-metode anvender man en blanding af linolie og kinesisk træolie. Hydrofoberingen foregår på alle fire sider af emnet

  Der findes ikke nogen bedre beskyttelse mod råd og svamp end god, gammeldags linolie.
  Teknologisk Institut har testet linolie op imod svampedræbende midler og konkluderer, at linolien er overlegen, når det gælder evnen til at forebygge råd og svamp. Peetz Xteriør er behandlet med førsteklasses linolie netop af den grund.

  Et nymalet bræt ser altid flot ud. Spørgsmålet er, hvor flot det ser ud efter to, fem eller flere år.
  Med Peetz Xteriør skal du ikke bekymre dig om det. Normalt holder behandlingen i mindst 10 år – blot du vasker træbeklædningen med almindelig rengøringsmiddel efter behov (cirka hver 3-5 år).

  Træ er et levende materiale og derfor bevæger det sig. Ganske vist har Peetz Xteriør minimal materialebevægelse, men du har en ekstra sikkerhed i, at vores overfladebehandling er elastisk og følger enhver af træets bevægelse, så der ikke opstår revner, hvor vandet kan trænge ind.

  Har du check på, hvor let – eller besværligt – det er at efterbehandle dit
  beklædningstræ? Ved du, om du kan ramme samme farve?
  Med Peetz Xteriør har du ikke nogle bekymringer i den retning. Du kan bestille DEMIDEKK OPTIMAL (vandbaseret), som i farve og glansgrad svarer til den topfarve, vi anvender på PeetzXteriør. Du kan også bestille andre kulører end de lagerførte.

  Download vores brochure : Fem checkpunkter når du skal vælge facadebeklædning, klik på ikonet herunder.

  xteriør fem checkpunkter web.pdf

 • Sådan monterer du træbeklædningen korrekt

   

   

   

   

  Ved levering er PEETZ XTERIØR-beklædningen fra fabrikken forseglet med maling på alle udvendige sider samt forseglet med transparent grundmaling i enderne. Når du monterer en XTERIØR-facade, er det derfor vigtigt, at du sørger for at genoprette forseglingen samtidig med, at du opsætter facaden. Det drejer sig om alle de steder, hvor der er foretaget afkortning, tilskæring m.v.

  Efterforsegling af beklædningen vigtig

  Til efterforsegling anbefaler vi en grundingsolie og derefter en færdigmaling (du kan bestille begge dele der, hvor du køber træet). Forseglingen af endetræet bør du foretage INDEN opsætningen, da det kan være svært at komme til bagefter. Sørg for at reparere søm- og skruehuller med færdigmaling umiddelbart efter montering.

  Vær omhyggelig med endetræet

  Det er meget vigtigt at behandle endetræet. Hvis du ikke sørger for at behandle endetræsfladerne, suger træet fugt til sig. Det kan medføre ridser i træet op til 20-30 centimeter fra enderne, hvilket kan føre til, at malingen med tiden begynder at skalle af.

 • Forhandlere af PEETZ EXTERIØR

  Fog Herlev
  Lyskær 2
  2730 Herlev
  Tlf. 44944066
  www.johannesfog.dk

  Carl Medings
  Trælasthandel 

  Træbjergvej 1
  4230 Skælskør
  Tlf. 58 19 40 08
  www.carlmeding.dk

  HC Handelscenter
  HC Vej 8
  4050 Skibby
  Tlf. 47 59 47 00
  www.hcv.dk
  PW Wulff 
  Vestergade 25
  4850 Stubbekøbing
  Tlf. 54 44 10 04
  www.pwwulff.dk
  Fog Lyngby
  Firskovvej 20
  2800 Lyngby
  Tlf. 45 87 10 01
  www.johannesfog.dk

  Meredin Tømmerhandel 
  Spånnebæk 23
  4300 Holbæk
  Tlf. 59454050
  www.meredin.com

  Grønvold & Schou 
  Sorøvej 19
  4200 Slagelse
  Tlf. 58 55 44 00
  www.gogs.dk
  Jens Schultz
  Byggematerialer

  Odensevej 116
  5700 Svendborg
  Tlf. 62 21 24 28
  www.js.byg.dk

  SA Pedersen
  Trælasten 

  Nørretoftevej 1
  3200 Helsinge
  Tlf. 48 79 43 34
  www.helsingetraelast.dk

  C. Aarslew-Jensen 
  Gaabensevej 44
  4800 Nykøbing F.
  Tlf. 54 85 31 00
  www.aarslew.dk