Södra Skogsägarna Sverige overtager resten af aktiekapitalen i Södra Timber Danmark

Den svenske moderkoncern Södra Skogsägarna Ekonomisk Förening har netop overtaget den resterende 50% aktieandel i Södra Timber A/S, som Frank Lund Larsen og Jan Hansen hidtil har ejet. Södra Sverige bliver dermed ejer af både Södra Timber A/S i Danmark og datterselskabet Södra Wood Projects AB i Sverige. Frank Lund Larsen og Jan Hansen fortsætter med at lede og udvikle virksomheden i Danmark i samarbejde med den svenske moderkoncern i Växjö, Sverige.

Overtager lukrativt marked

Med overtagelsen af Södra Timber A/S får Södra Sverige en gunstig mulighed for at udvide kerneområdet konstruktionstræ med en række specialvarer, som Södra Timber A/S med succes har skabt et lukrativt marked for i Skandinavien. Desuden får de adgang til en omfattende specialviden om produkterne og markedet. Blandt de mest interessante produkter kan nævnes certificeret, vejrbestandig, brandimprægneret facadebeklædning i træ, Thermowood samt cedertræ.

Vedligeholdelsesfri facadebeklædning

Et andet efterspurgt produkt er PEETZ Xteriør til facadebeklædning. Her har træet fået en overflade, som er yderst hårdfør og kan klare op til 15 år uden vedligeholdelse. Ligeledes oplever Södra Timber A/S en stigende efterspørgsel på sine Thermowood-produkter, herunder varianten i fyr, som kan leveres med Svanemærke. I Södra Timbers sortiment af specialvarer indgår også gulve, paneler, lister og andet til interiør-brug, og der vil løbende blive udviklet nye specialvarer.

Stor ekspertise indenfor brandimprægnering

Södra Timber A/S er især kendt blandt arkitekter og entreprenører for sin omfattende ekspertise indenfor korrekt certificeret, brandimprægneret facadetræ til såvel udvendig som indvendig brug men har også vist sig at være en seriøs aktør indenfor andre områder. Södra Timber A/S er desuden i front, når det gælder FSC- og PEFC-certificeret træ samt bæredygtighed i almindelighed.

Bioenergi-divisionen styrkes

Et område, som har vist sig at være særdeles interessant for Södra Timber A/S, er biobrændsel til kraftvarmeværker samt træpiller, brænde og briketter til private forbrugere. Denne del af virksomheden bliver også styrket med direkte adgang til Södras infrastruktur. En del af råvarerne stammer fra russiske og baltiske skovområder. Her er Södras over 25 års tætte samarbejde med operatører i Liepaja-havnen i Letland en uvurderlig fordel. Havnen, som er et knudepunkt for international skibsfart, er så godt som altid isfri, hvilket garanterer sikre transporter uden uge- eller månedlange forsinkelser.

Yderligere oplysninger

For yderligere information vedrørende pressemeddelelsen kontakt gerne:

Frank Lund Larsen
Telefon: 4848 8200
Mail: frank.larsen@sodra.com

eller

Jan Hansen
Telefon: 4029 0670
Mail: jan.hansen@sodra.com