PEETZ LARIX
Sibirisk lærk af fineste kvalitet

En af de mest værdsatte egenskaber ved sibirisk lærk er træets fantastiske evne til at modstå råd og naturlig nedbrydning. Med Peetz Larix sibirisk lærk fra Södra får du den absolut bedste kvalitet. Vores lærketræ kommer fra området omkring Jeniseij-floden i Sibirien cirka 6.000 kilometer øst for Dannmark, hvor råtræet bliver nøje udvalgt af kyndige skovfolk, som ved, hvad førsteklasses savværkstræ er.
Læs mere om PEETZ LARIX her

Sibirsk lærketræ med mange fordele

Sibirsk lærk er miljøvenligt og selvimprægnerende. De gode egenskaber ved PEETZ LARIX gør denne klasse af sibirisk lærketræ til et godt og miljørigtigt trævalg til de fleste udendørs formål. Lærketræet er selvimprægnerende, har en smuk glød, lang levetid og stor styrke. Peetz Larix kræver kun minimal vedligeholdelse.
Læs mere om anvendelsen af sibirsk lærk i moderne byggeri her

 

Monteringsvejledning

Vigtigt for sibirsk lærk: Husk at akklimatisering af sibirsk lærk kan være nødvendigt inden montage. Lærken leveres typisk med et fugtniveau på omkring 18-24% og det kan derfor være nødvendigt at akklimatisere brædderne inden de monteres.
Læs vores monteringsvejledning her

PEETZ Larix produktoversigt

I dette brede sortiment af sibirisk lærk finder du alt, hvad du skal bruge til blandt andet udendørs konstruktion og træbeklædning med et flot og gyldent farvespil. Vi har alt i høvlet og savet lærk til facader, terrasser og hegn. Fås også færdigolieret.
Se den komplette oversigt her

Kvalitetsbeskrivelse

Find din nærmeste forhandler

Her finde du en komplet liste over alle de tømmerhandlere og byggemarkeder vi har valgt at samarbejde med.
Se listen her

 • PEETZ LARIX
  Sibirisk lærk af fineste kvalitet

  En af de mest værdsatte egenskaber ved sibirisk lærk er træets fantastiske evne til at modstå råd og naturlig nedbrydning. Med Peetz Larix sibirisk lærk fra Södra får du den absolut bedste kvalitet. Vores lærketræ kommer fra området omkring Jeniseij-floden i Sibirien cirka 6.000 kilometer øst for Dannmark, hvor råtræet bliver nøje udvalgt af kyndige skovfolk, som ved, hvad førsteklasses savværkstræ er. Det savede lærketræ bliver transporteret med godstog til Skt. Petersborg og sendes herfra direkte til Danmark.

  Naturligt holdbart træ
  uden brug af kemikalier

  Sibirisk lærk vokser primært øst for Uralbjergene.Det giver lærketræet en naturlig modstandsdygtighed og lang levetid – uden brug af kemikalier.

  Lærketræ modstår råd og nedbrydning

  Sibirisk lærketræ indeholder store mængder af harpiks og garvesyre (ca. 20%). Dette kombineret med træets høje alder og tætte ved giver sibirisk lærk enestående egenskaber mod råd og naturlig nedbrydning. Vedtætheden (densiteten) i sibirisk lærketræ ligger på ca. 700-750 kg pr. kubikmeter.

  Langsom vækst giver styrke

  Den sibiriske lærk er typisk mellem 120 og 200 år gammel, når den bliver fældet, og omtrent 30-40 meter i højden. Træet har en diameter på 0,5 – 1,0 meter ved rodenden og har en typisk cylindrisk form med kronen siddende højt. Sibirisk lærk har haft tid til at udvikle sig og er derfor langt stærkere og mere massivt end andre træsorter.

  Vi kan levere FSC® certificeret lærketræ

  Södra kan levere FSC® certifiseret lærketræ. Ring venligst til vores salgsteam og hør mere om mulighederne.Et meget karakteristisk træk ved netop denne slags lærketræ er, at kerneandelen i det enkelte træ ofte ligger på 80% eller mere.

 • PEETZ LARIX
  Sibirsk lærketræ med mange fordele

  Sibirsk lærk er miljøvenligt og selvimprægnerende

  De gode egenskaber ved PEETZ LARIX gør denne klasse af sibirisk lærketræ til et godt og miljørigtigt trævalg til de fleste udendørs formål. Lærketræet er selvimprægnerende, har en smuk glød, lang levetid og stor styrke. Peetz Larix kræver kun minimal vedligeholdelse.

  Lærketræ er let at arbejde med

  PEETZ LARIX sibirisk lærk er ligeledes let at arbejde med, da træet kun indeholder sin naturlige imprægnering og derfor ikke kræver special deponering, når man skal skaffe sig af med eksempel fraskær eller spån. På samme måde kan nedtagne brædder af lærketræ bortskaffes som normalt brændbart affald. Endvidere er PEETZ LARIX sibirisk lærk nemt at høvle og save i.

  GeoCenter Møns Klint
  valgte lærk til facadebeklædning

  Her kan du læse om det smukke byggeri GeoCenter Møns Klint, hvor man har valgt PEETZ LARIX sibirisk lærketræ til facadebeklædning, klik her

 • Monteringsvejledning
  for PEETZ LARIX

  Vigtigt for sibirsk lærk:
  Husk at akklimatisering af sibirsk lærk kan være nødvendigt inden montage. Lærken leveres typisk med et fugtniveau på omkring 18-24% og det kan derfor være nødvendigt at akklimatisere brædderne inden de monteres.
   
  Vi anbefaler udelukkende brug af rustfri søm eller skruer, da andre slags giver risiko for misfarvning omkring sømmet. Deres lokale tømmerhandel har normalt et bredt udvalg i disse produkter.

   
   

  Forboring og undersænkning er en god idé, idet flækning undgås og idet de rustfrie skruer ikke har samme styrke som hærdede skruer. Brug af rustfrie pistolsøm er også muligt, men sørg for at sømme min. 20 mm fra kant. Ved sømning nærmere end 50 mm fra enderne bør der altid forbores. 

  På grund af større spændinger i sibirisk lærketræ, anbefaler vi, at beklædninger befæstiges med ca. 30 cm. lægteafstand. Ved terrassebrædder i 32 mm tykkelse, dog 60 cm.
   
  Vi anbefaler inden montage at behandle med en grundingsolie på begge sider af emnet, der indeholder fungicider, samt at man regelmæssigt efterbehandler de mest udsatte steder 1 gang pr. år. Der findes idag gode træolier fra de fleste kendte producenter.

  Anvend IKKE rå linolie,
  uden at denne er specialdesignet til lærk.

  Ved dækkende maling anvendes der gængse træmalinger, der findes i handelen.

 • Forhandlere af PEETZ LARIX

  Byggeland XL-Byg
  Jørgen Andersens Vej 1-5
  2760 Måløv
  Tlf. 44 83 20 50
  www.j-a.dk
  SA Pedersen Trælasten 
  Nørretoftevej 1
  3200 Helsinge
  Tlf. 48 79 43 34
  www.helsingetraelast.dk
  XLByg CF Petersen
  Værftsvej 51
  4600 Køge
  Tlf. 56 65 00 24
  www.cfp.dk
  C. Aarslew-Jensen
  Gaabensevej 44
  4800 Nykøbing F.
  Tlf. 54 85 31 00
  www.aarslew.dk
  XL-Byg
  Tømmergården Ringsted 

  Frejasvej 11
  4100 Ringsted
  Tlf. 57 61 78 71
  www.tmg-ringsted.dk
  Grønvold & Schou 
  Sorøvej 19
  4200 Slagelse
  Tlf. 58 55 44 00
  www.gogs.dk
  PW Wulff 
  Vestergade 25
  4850 Stubbekøbing
  Tlf. 54 44 10 04
  www.pwwulff.dk
  Trælastkompagniet
  Nakskov

  Rødbygvej 87
  4900 Nakskov
  Tlf. 54 92 27 11
  www.byggecenter.com
  Carl Medings
  Trælasthandel 

  Træbjergvej 1
  4230 Skælskør
  Tlf. 58 19 40 08
  www.carlmeding.dk
  Meredin Tømmerhandel 
  Spånnebæk 23
  4300 Holbæk
  Tlf. 59454050
  www.meredin.com
  Jens Schultz
  Byggematerialer

  Odensevej 116
  5700 Svendborg
  Tlf. 62 21 24 28
  www.js.by
  Bygma Kolding
  Gejlhavengård 2A
  6000 Kolding
  Tlf. 76302711
  www.bygma.dk    
  Sdr. Omme
  Tømmerhandel

  Hovedgade 5
  7260 Sønder Omme
  Tlf. 75 34 12 55
  www.xl-byg.dk