Gulvplanker af det smukkeste
nordsvenske fyrretræ leveret
i faste længder

Når du afgiver din bestilling, kan du få oplyst præcis hvilke længder på gulvplanker, du kan vælge mellem. Denne service gælder både når, du vil afgive en plukordre eller vil bestille hele paller.

Mange af vores kunder har efterlyst at kunne få oplyst præcis hvor mange kvadratmeter der er på hver enkelt palle. Dette har vi selvfølgelig lyttet til, og det kan vi også oplyse når du afgiver din bestilling.

Fod på kvaliteten

Med hvert eneste skridt du tager på vores lyse og varme fyrretræsgulve, er du i direkte kontakt med guldet fra de nordsvenske skove. Plankerne er skåret af omhyggeligt udvalgte fyrretræer, som på grund af helt ideelle vækstbetingelser har en række naturlige fordele.

Tæt ved giver øget hårdhed

De korte somre og lange vintre i Nordsverige får træerne til at vokse langsomt. Det gør veddet tættere, så det opnår større hårdhed end fyrretræ fra andre dele af Europa. Trods dette er der en blød og naturlig lyd, når du går på det, i modsætning til de kliklyde, man blandt andet har med laminatgulve.

Behageligt at gå på

Med vores fyrretræsgulve får du et yderst slidstærkt gulv, der ældes yndefuldt og tilfører ethvert rum en varm og hyggelig atmosfære – uanset om du lægger det i soveværelset, pejsestuen eller kontoret. Fyrretræ er behageligt at gå på – med sko, strømpefødder eller i bare tæer. 

Skarpkantet eller affaset?

Vi leverer de fleste af vores gulve i to forskellige udgaver skarpkantede eller affasede. Det er en stor fordel da mange opgaver kræver individuelle forarbejdning.
Læs mere om forskellen her

Forskellige sorteringer forskellige priser

Södras gulve af fyrretræ fås i forskellige sorteringer.
Læs mere her

Hvidpigmenteret look
uden al besværet

Få et smukt hvidpigmenteret look men slip for besværlig vedligeholdelse? Södras hårdvoksolie-behandlede fyrretræsgulv er det helt rigtige valg.  Læs mere her

Charme og varme

Med vores A-sortering kan du lægge det smukkeste og mest præsentable fyrretræsgulv med et minimum af spild, da alle brædder med mekaniske og åbne fejl er sorteret fra. Læs mere om dine muligheder her

Fyrretræ med lækker akustik

Med vores kampagne-sortering får du et lækkert fyrretræsgulv til samme pris som et laminatgulv. Og du undgår den ubehagelige "klak-lyd", når du går på gulvet. Læs mere her

Børstet fyr med smuk struktur

Med børstet fyr opnås en smuk rustik overflade hvor træets åretegning står tydeligt frem. Læs mere her

Se Södras store sortiment
af fyrregulve

Der er mange muligheder, når der skal lægges et fyrretræsgulv. Se dimensioner, overflader, kvalitetssorteringer og skarp eller affaset kant.
Se vores sortiment

Produktblad

Download vores produktblad om fyrretræsgulve. Her finder du en generel beskrivelse, monteringsanvisning samt oplysninger om vedligeholdelse og pleje.
Hent produktbladet

 • A-sortering, behandlet

  Hvid hårdvoksolie bevarer træet
  og gør gulvet smudsafvisende

   

  Vælg planker af hårdvoksolie-behandlet fyrretræ, hvis du vil have et gulv, som er effektivt beskyttet mod slid og snavs. I modsætning til traditionelle gulvolier, som ganske vist trækker ind i træet men efterlader porerne åbne for støv og smuds, beskytter hårdvoksolien mod både snavset og den daglige slitage. Et gulv behandlet med hårdvoksolie ligner et klassisk ludbehandlet gulv, men man er fri for den besværlige vedligeholdelse.

  Forstærker træfibrene

  Det er den unikke kombination af olie og voks, som gør forskellen.
  Selve olien trækker ned i gulvet, hvor den beskytter mod snavs og bevarer trægulvets naturlige udseende. Voksen forstærker træfibrene og er samtidig med til at øge hårdheden på gulvets overflade. For at bevare den beskyttende overflade, skal du blot genbehandle gulvet med hårdvoksolie, når der på et tidspunkt opstår tegn på slid.

  Varenummer: 71102034
  DB: 1909581
  Dim: 32x180
  Sortering: A
  Kant: Fas

 • A-sortering, ubehandlet

  Det smukkeste
  og mest præsentable fyrretræsgulv

  Når kun det bedste er godt nok. Hvis du er en af dem, skal du vælge vores A-sortering. Her får du det smukkeste og mest præsentable fyrretræsgulv, der udelukkende består af førsteklasses-gulvbrædder. Alle brædder med mekaniske eller åbenlyse fejl er allerede sorteret fra, så du sparer tid på lægningen.

   

  Smukt træ fortjener den bedste efterbehandling

  Netop når du er så omhyggelig med at vælge det bedste af det bedste, er det vigtigt, at du passer godt på dit nye gulv. Efter lægning og slibning kan du overveje, hvilken efterbehandling, du vil give det, så træets smukke overflade og åretegning kommer til sin fulde ret. Du må aldrig bruge brun sæbe på et fyrretræsgulv. Sæbespåner derimod tilfører gulvet en beskyttende og smudsafsende hinde, der effektivt beskytter mod rødvinspletter og almindelig snavs.

  Varenummer: 71102053
  DB: 1909575
  Dim: 32x180
  Sortering: A
  Kant: Fas

 • Kampagne sortering

  Lyden af kvalitet

  Hvorfor vælge et tarveligt gulv i laminat, når du til samme pris kan få et superflot, lyst, varmt og slidstærkt fyrretræsgulv? Slip for laminatgulvets hårde ”klak-lyd” og nyd i stedet fyrretræets bløde og naturlige akustik. Vores kampagne-sortering kan med fordel anvendes til sommerhuset, teenage-værelset, kælderen eller andre steder, hvor du vil have et flot look og en lækker lyd til en pris, der også lyder rigtig!

  En blanding af godt og bedst

  Kampagne-sortering betyder, at gulvet består af A- og B-brædder. A-brædder er den højeste og mest fejlfri sortering, hvor B-brædder er de frasorterede A-brædder. Kampagne-sorteringen består af 15-20% A-sortering, hvor resten er B-sortering (al C-sortering bliver kasseret)
  Du får et ægte fyrretræsgulv af superhøj kvalitet, der ser godt ud og lyder godt – men du betaler kun, hvad du normalt ville give for laminat!

  Varenummer: 71102056
  DB: 1912326
  Dim: 32x180
  Sortering: A/B
  Kant: Fas

 • Skarpkantet eller affaset?
  Vælg de rigtige planker til formålet

  Mange gamle lejligheder og boliger i storbyerne er oprindeligt indrettet med skarpkantede gulvplanker. Når du skal lægge nyt gulv i en sådan boligtype og ønsker at opretholde det oprindelige look, skal du derfor vælge planker med skarp kant. Arkitekter foreskriver ligefrem skarpkantede planker til bestemte renoveringsopgaver.

  Du kan også få planker, der af affaset. Affasningen af kanten giver en speciel skygge-effekt, som er med til at camouflere de afstandsrevner, der kan opstå på grund af træets naturlige sammentrækning eller forårsaget af planker, der eventuelt ikke er stødt korrekt sammen. Et trægulv af planker med faset kant fremtræder mere blødt i formen.

  Vi leverer både fyr og Douglas-planker med skarpe eller affasede kanter.

 • Södras forskellige sorteringer

   

  A-sortering

  Det flotteste gulv får du med vores A-sortering. Her har vi på forhånd frasorteret alle brædder med mekaniske og åbne fejl. Afhængig af din personlige smag skal du kun påregne et minimalt spild. Når du har lagt dit A-sorteringsgulv, skal det blot slibes og efterbehandles – så er det klar til brug.

  A/B (Kampagne) sorteringen

  Dette gulv produceres ud fra en råvare hvor alle A og B brædder beholdes i sorteringen. Det betyder at man får ca 15 – 20% A brædder og resten B, alt C kasseres. På denne måde kan man købe en noget billigere gulv og med lidt ekstra arbejde få et rigtig flot resultat. Det kan indeholde brædder som skal/kan repareres eller kasseres. Man får et meget levende gulv med masser af spil. I de dimensioner hvor denne sortering er en mulighed er denne vare en lagervare.

  B sorteringen

  Ønsker man at spare flere penge og købe et endnu billigere gulv, kan man købe vores B sortering. Dette gulv stammer fra produktionen af A sorteringen og er de brædder der sorteres fra. Alle C brædder kasseres stadig. Her må man påregne noget mere arbejde med at skære og sortere, men slutresultatet bliver stadig meget flot. Man kan evt vælge at spartle knasthuller i stedet for at skære dem fra. Dette giver et flot spil i gulvet.  Styrken af gulvet er lige så høj som A sorteringen, det er kun et spørgsmål om udseende af gulvbrædderne. B sorteringen er ikke altid en lagervare, kontakt vores salgsafdeling og hør nærmere om mulighederne.

   

 • Børstet fyr