Et gulv af Douglas-gran er
slotte og herregårde værdigt

Douglas-granens flotte struktur med de smukke, rødlige åretegninger giver træplankerne en helt speciel varm glød og personlighed. Det er disse særlige kendetegn, som har gjort vores Douglas-planker til et overordentligt eftertragtet valg, når der skal lægges massive trægulve ud over det sædvanlige.

Velegnet til lange og brede planker

Douglas-granerne, som kan blive 40-60 meter høje, er nøje udvalgt fra skovene i Schwarzwald i de sydtyske alper. Kernetræets naturlige holdbarhed bevirker, at netop denne træsort er velegnet til at fremstille lange og brede plankegulve.

 

Et majestætisk look i 14 meters længde

Et gulv med vores Douglas-planker giver dine rum karakter og en særlig eksklusiv udstråling. De smukke planker kan leveres i længder på helt op til 14 meter, hvilket gør dem særlig velegnede til store rum i blandt andet slotte og herregårde, hvor et plankegulv af denne art kommer til sin fulde ret.

Skarpkantet eller affaset?

Vi leverer de fleste af vores gulve i to forskellige udgaver skarpkantede eller affasede. Det er en stor fordel da mange opgaver kræver individuelle forarbejdning.
Læs mere om forskellen her

 

Produktblad

Download vores produktblad om asketræsgulve. Her finder du en generel beskrivelse, monteringsanvisning samt oplysninger om vedligeholdelse og pleje.
Hent produktbladet

 

  • Skarpkantet eller affaset

    Mange gamle lejligheder og boliger i storbyerne er oprindeligt indrettet med skarpkantede gulvplanker. Når du skal lægge nyt gulv i en sådan boligtype og ønsker at opretholde det oprindelige look, skal du derfor vælge planker med skarp kant. Arkitekter foreskriver ligefrem skarpkantede planker til bestemte renoveringsopgaver.

    Du kan også få planker, der af affaset. Affasningen af kanten giver en speciel skygge-effekt, som er med til at camouflere de afstandsrevner, der kan opstå på grund af træets naturlige sammentrækning eller forårsaget af planker, der eventuelt ikke er stødt korrekt sammen. Et trægulv af planker med faset kant fremtræder mere blødt i formen.

    Herover ses et eksempel på affasede gulvplanker.