Cedertræ fra Södra
er knastren #2-clears-only

Vores ceder leveres kun i den bedste knastrene eksportkvalitet #2-clears-only og er 100% PEFC-certificeret canadisk Western Red Cedar.

Södras ceder er 100% PEFC-certificeret og leveres kun i den knastrene eksportkvalitet #2-clears-only. Solsikken i Nye er opført af Tækker Europa og tegnet af AART Architects.

Södras ceder 100% PEFC certificeret og produceres i en knastren kvalitet der er den bedste eksportkvatlitet også betegnet som # (number) 2-clears-only. Western Red Cedar er fra naturens hånd er effektivt beskyttet mod råd og svamp, kræver ingen vedligeholdelse og får med tiden et flot, sølvgråt skær. Træet er formstabilt og vrider sig ikke. Det kan leveres brandimprægneret med Södras vejrbestandige C260 Xteriør, som har EN 16755-dokumentation.

En facadebeklædning af #2-clears-only, 100% PEFC certificeret, ubehandlet cedertræ er ikke den billigste løsning, du kan vælge til dit byggeri. Til gengæld gør du en god investering i, hvad mange betragter som den flotteste træsort, man kan beklæde en facade med. Med ceder fra Södra skaber du et smukt og eksklusivt facadeudtryk med træ, der er vejrbestandigt.

Södra har leveret facadebeklædningen i Western Red Cedar til Vrå Børne- og Kulturhus, der er kåret til Årets skolebyggeri 2022. Entreprenør: NCC Danmark. Arkitekter: AART architects. Bygherre: Hjørring Kommune. Tømmerhandel: Bygma Hjørring.  

Ingen udgifter til vedligeholdelse

Der er penge at spare med denne beklædning. Vores ceder behøver ikke nogen form for vedligeholdelse, som mange andre træsorter gør. Når først træet først er monteret, passer det sig selv. Ceder indeholder fra naturens hånd stoffet thujaplicin, som effektivt bekæmper råd og svamp og derved beskytter træet mod naturlig nedbrydning.

Patinerer til et sølvgråt skær

De fleste foretrækker at lade de cederbeklædte facader stå helt ubehandlet. Med tiden får træet et smukt, sølvgråt skær, der blot er med til at give det mere karakter. Det er ganske vist muligt at bevare cedertræets flotte, gyldne glød, men det kræver en oliebehandling, som normalt skal gentages hvert femte år, afhængig af vejrpåvirkning.
Vejrbestandig brandimprægnering med EN 16755-dokumentation

Det kompromisløse træhus er bygget ned i klitten, så taget spiller en væsentlig rolle i husets udtryk. Derfor er taget ligesom væggene beklædt med 100 % PEFC certificeret Western Red Cedar #2-clears-only, som er knastrent og det ypperste cedertræ, du kan få. Arkitekt: Bønnelycke Arkitekter MDD. Entreprenør og byggeansvarlig: HP Byg.

Du kan også få leveret C260-brandimprægneret ceder

Produktet giver tryghed, fordi det overholder samtlige krav til brandsikkerhed. Så kan du som arkitekt, entreprenør eller bygherre sove roligt om natten. Det vejrbestandige brandimprægneringsmiddel C260 Xteriør er beskyttet af polymerer, der binder det permanent til træets cellestruktur og forhindrer udvaskning. C260 Xteriør har bestået den accelererede vejrtest i henhold til EN 16755.

En mere levende facade

En facade beklædt med Södras ceder får personlighed. Ligesom et kobbertag irrer og gradvist skifter fra brunt til grønt, vil cedertræet ændre karakter, hvilket blot gør facaden mere levende og dynamisk. At det samtidigt er en facadeløsning, som er helt vedligeholdelsesfri og bevarer formen trods vejrpåvirkning, gør den kun endnu mere fordelagtig.

Hurtig levering

Södra kan levere dit cedertræ hurtigt. Vi har vores ceder på lager i Danmark og kan derfor på kort tid levere lameller og beklædning høvlet, båndsavet samt med andre overflader.

Ikke kun standardlængder

Har du ønsker til bestemt længder på dine facadebrædder i ceder, så vil vi neget gerne forsøge at imødekomme dine ønsker.

Monteringsvejledning og kvalitetssortering

Hent vores monteringsvejledning og læs mere om vores kvalitetssortering for Western Red Cedar
Download her

Du kan læse mere om vores kastrene #2-clears-only Western Red Ceder her